Италианският национален отбор по футбол завърши тридневен лагер на базата си в Коверчано, на който със селекционера Роберто Манчини работиха 66 млади футболисти, информира агенция АНСА. Той започна във вторник и в него взеха участие млади играчи от Серия А, Серия B, както и такива, които играят в чужбина. Идеята е да се улесни преходът им от младежките гарнитури към мъжкия национален тим на Италия.

"Този стаж завършва с позитивна равносметка, защото успяхме да опознаем по-добре момчета, които виждаме спорадично. Едно нещо е да ги гледаме от трибуните, а съвсем различно е да ги видим отблизо. Това е вторият стаж, който организираме. Има играчи, които ме впечатлиха с качествата си. Каква ще бъде 2023 година за нас? Първият мач от следващата година отново е срещу Англия и ще бъде важен, защото ще започне пътят ни в европейските квалификации", коментира селекционерът Манчини.

В Италия с огромен жест към футболните клубове

В Италия с огромен жест към футболните клубове

Заради финансите им, които бяха повлияние от пандемията от КОВИД-19

Стажът завърши с три мача от по 35 минути, в които взеха участие всички футболисти. С голове се отличиха Якопо Фацини от Емполи, Федерико Баскирото от Лече, Чезаре Казадей от Челси и Джанлука Манчини от Рома.