Президентът на Интер Масимо Морати призна сензационно пред „Гадзета дело спорт", че е искал да привлече звездата на Ювентус Алесандро дел Пиеро. „През 1997 г. исках да го взема, но в крайна сметка насочихме усилията си към Роналдо. Самият бразилец като дойде, ме посъветва да привлечем Алекс, но вече бе невъзможно", призна босът на „черно-сините".

Според Морати Роналдо е най-големият му трансферен удар, откакто стана президент през 1995 г.

Номер едно при провалите според шефа е Андреа Пирло. „Взех го от Бреша като новия Роберто Баджо. Но какво да направя, след като трима треньори не го искаха? Продадохме го на Милан, където намери своето място и постигна успехи. Сега отчитам, че това е най-голямата ми грешка", призна Морати.

Босът поставя Адриано в графата „труден". Масимо е силно раздвоен да даде крайна оценка за Императора. „Бразилецът има класа, но нещо в него се счупи след смъртта на баща му. Раждането на детето му с нищо не му помогне да излезе от дупката. Животът му се промени рязко за кратко време. Опитваме се да му помогнем, дано да успеем", надява се Морати.

Президентът на Интер призна, че в клуба може да се завърне Роберто Баджо. „Установихме контакт и всичко може да се случи", многозначително заяви босът.

Морати говори и за големия съперник - Ювентус. „Никога не съм казал нещо лошо за „бианконерите". Бях бесен на една групичка, които държаха в ръцете си събдата на италианския футбол. А Ювентус бе заложник тези хора. Съперничеството с „бианконерите" е една историческа традиция, та това е „дербито на Италия"! С Милан съперничеството ни не е толкова изострено, защото сме от един град", смята той.

Накрая Морати говори и за трансферните цели. „Меси безспорно е най-интересният играч в момента. След него е Джерард. Без съмнение Роналдиньо е отличен играч, добре борави с топката, но е сбъдната мечта на Барселона, не наша. Фернанадо Торес също е интересен футболист. Харесва ми и Куарешма, не очаквах да стане толкова добър и много трудно може да го привлечем. На времето много идках да доведа на „Меаца" Кантона, който бе един завършен играч".