Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина все още вярва, че сезонът в Серия "А" може да бъде доигран. Въпреки пандемията от коронавирус, която засегна най-много Италия от европейските страни, футболните хора на Ботуша се надяват, че оставащите кръгове от първенството ще могат да се изиграят през лятото.

"Още не губя надежда, че сезонът ще бъде довършен. Ще направя всичко възможно това да се случи. Трудно ще се предам", заяви Гравина пред "Radio Marte".

"Наясно съм, че е прекалено рано да мислим за конкретни дати, но трябва да сме настроени позитивно. Aко се наложи, ще поискаме разрешение от УЕФА и ФИФА да доиграем сезона след 30 юни, като се възползваме от това, че юли и август са свободни", продължи той.

"Сега не е моментът да гледаме личните си интереси. Призовавам към здрав разум, но в крайна сметка решението ще вземе федерацията. Ако сезонът не завърши, ще го приема като мой личен провал. Това би довело до неприятен сценарий и понижаване реномето на Серия А. Докато мога, ще продължа да отхвърлям тази възможност", завърши шефът на италианската федерация.

Босът на Самп: Да прекратяват този сезон и вече да се мисли за следващия

Босът на Самп: Да прекратяват този сезон и вече да се мисли за следващия

"Знам, че боса на Лацио ще иска да ме убие заради тези мои думи"