Бразилецът Роналдо коментира престоя си в Интер, където игра между 1997 и 2002 година.

Ето какво каза Феномена:

"Тогава отборът на Интер беше фантастичен. Имахме Бобо Виери, Кларънс Зеедорф и още много други таланти. За съжаление, контузиите ми ме спряха от това да съм на терена с Виери достатъчно пъти.

Когато пристигнах, имаше голям ентусиазъм в Интер и феновете вярваха, че можем да постигнем чудесни резултати. Виждам ентусиазъм в Интер и тази година и дано за спечелим нещо.

Спомням си неприятния момент със скъсаното сухожилие на коляното си при завръщането си в игра срещу Лацио. Веднага осъзнах, че коляното ми се поддаде. Трябваше да го задържа на мястото му, защото тръгна да се плъзга към бедрото. Това беше контузия, която не се беше случвала преди това във футбола и нямаше много информация за нея, така че първите 10 дни бяха пълни мрак и тъга.

Трябваше да открия в себе си цялата ми любов към футбола. Любов, която не знаех, че имам. Дори и за ден не се предадох по време на физиотерапията и винаги се надявах, че ще успея да се върна на терена. Наистина смятам, че даваните ми тренировъчни упражнения отпреди това не помогнаха за ситуацията", сподели Феномена.

Родриго: Не ме сравнявайте с Феномена

Родриго: Не ме сравнявайте с Феномена

"Винаги трябва да показвам, че съм способен да играя тук"