Нападателят на Интер Ромелу Лукаку заяви, че е изключително мотивиран за добро представяне в Италия след лошия сезон, който направи с английския Челси през миналата година.

"Сезонът с Челси ми донесе допълнителна мотивация да правя всичко още по-добре от преди. Мисля, че за една година хората забравиха това, на което съм способен на терена", коментира 29-годишният белгийски футболист пред DAZN.

Ромелу Лукаку пак има проблеми с килограмите

Ромелу Лукаку пак има проблеми с килограмите

101 килограма се считат за оптимално тегло за белгиеца

"Концентриран съм върху Серия А. Ние сме Интер и се борим единствено за титлата в Италия, а не за индивидуални постижения. Имам един вид гняв в себе си. Отборът също го има, защото не спечелихме миналата година, но сега заедно се надяваме да се представим по-добре и да донесем трофей вкъщи", каза още Лукаку.

Белгиецът говори и по темата за трансфера си в Челси и какво се е объркало в Англия. "Толкова много неща. Преди смятах, че ще се върна в Челси като реванш. Мислех си, че ще съм герой, но случаят не беше такъв. През март, когато чух за възможността да се върна в Интер, не казах нищо, но в края на сезона тази възможност се осъществи. Правя равносметки само в края на сезона, така че след последния мач ще се види каква е ситуацията. В Интер се справих добре, а сезонът в Челси беше много труден. Нямах съмнения за решението да се върна отново тук в Милано", заяви Ромелу Лукаку.

"Мисля, че пасвам добре в отбора. Интер играе различно в сравнение с времето, когато бях тук преди. Важното е, че мисля, че се сработихме добре. В годината, в която отсъствах, контактувах с доста от футболистите на Интер. За мен е като втората ми година тук, все едно не съм напускал. Всички имат голямо желание да побеждават. Имаме нужда от това. Отборът е по-обединен от преди", добави нападателят.