Подобно на колегата си от Милан - Рино Гатузо, Лучано Спалети също сподели какво е настроението в лагера на Интер преди голямото дерби Дела Мадонина.

"Дербито с Милан няма да бъде решаващо в битката за Шампионска лига. Този мач обаче има огромно значение. Не знам каква ще бъде цената ако загубим, но пък знам какво можем да получим, ако победим. На моменти не успяваме да дадем максимума от себе си. Това обаче няма как да си го позволим срещу Милан", започна треньорът на Интер.

"Брозович? Бърках в мнението си за него. Всички тези действия, които правеше пред защитата, изглеждаха рисковани на моменти, но тази му позиция го накара да поеме отговорност. Сега той се чувства много по-значим. В момента губи много по-малко топки, кара отбора да играе добре и показва всички свои качества", допълни Спалети.

Дженаро Гатузо: Срещу Интер очаквам обичайния си Милан

Гатузо: В дербито не побеждава по-добрият, а този, който най-добре контролира емоциите си

"Искам да повторим представянето си от мач срещу Ювентус"

"В един толкова дълъг шампионат е нормално да има момент, в който да не успяваш да правиш това, което би искал. Това се случва често в отбора през последните години и ние не успяхме да се справим веднага. В главата на футболистите обаче винаги е съществувала идеята да побеждават. Сега вече успяхме да преодолеем кризата. Победите ни заредиха с ентусиазъм. Отборът се чувства добре, защото топката се движи по-бързо. Готови сме за дербито с Милан"", коментира отминалата криза в отбора специалистът.