Бившият треньор на Милан и селекционер на Италия Ариго Саки (77 г.) анализира за "Гадзета дело спорт" първия полуфинал в Шампионската лига, завършил 2:0 за нерадзурите.

Специалистът не скри разочарованието си от играта на символичните домакини и не скри скептицизма си относно крайния изход от сблъсъка.

"За мен Интер е с повече от един крак във финала. Дори ако във футбола никога не можеш да си напълно сигурен относно крайния изход. Разбира се, съществуват толкова много обстоятелства, които ни напомнят за това златно правило, но нерадзурите направиха важна крачка към Истанбул. 2:0 в дербито е повече от силен сигнал. Напълно заслужена победа за нерадзурите, защото росонерите не бяха на терена през първото полувреме".

Тежък удар по Милан след загубата от Интер

Тежък удар по Милан след загубата от Интер

Сезонът на халфа на Милан Исмаил Бенасер приключи, съобщиха от клуба

"Бих попитал, а и не само аз - Милан, къде си? Бях много изненадан неприятно,защото отборът на Пиоли ми изглеждаше наистина неузнаваем. Факт е, че Интер в ситуации един на един е по-силен от Милан-и от техническа гледна точка, и по отношение на опита. Това го знаят и децата и трябва да намериш решение. За мен росонерите имаха само една възможност: да играят като отбор, да се движат всичките компактно, както когато притежават топката, така и без нея", заяви Саки, хвърляйки стреличка към наставника на гранда Стефано Пиоли.

"Това, което бих искал да подчертая, е, че Милан се справи еднакво зле и в защитната фаза, и в офанзивната. Отборът изглеждаше объркан и сякаш неготов за този решаваш сблъсък. Играчите на Пиоли сякаш бяха забравили какво е преса и дори не се опитваха да я прилагат. Отборът се беше до такава степен разтегнал, че понякога телевизионният кадър не можеше да покаже първия и последния играч", добави легендата.

Саки отдаде дължимото на нерадзурите, като не пропусна да изтъкне работата на Симоне Индзаги.

"Интер си заслужи успеха и показа, че е напълно готов за сблъсъка психически и физически. И тази победа със сигурност ще помогне на цялата група да повярва още повече в собствените си сили и възможности. Отборът на Симоне Индзаги бе солиден и организиран и се възползва максимално от грешките на своите съперници. Интер изграждашеиграта си, като винаги вертикализираше нападателите, които свършиха страхотна работа както в офанзивата, така и в защитата. Нерадзурите демонстрираха самочувствие, подкрепено с класа, което, за съжаление, не се видя в Милан. Разбира си, отсъствието на Леао е голям минус, както и ранното напускане на Бенасер, но това в никакъв случай не може за служи за алиби", завърши Ариго.