Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги заяви, че обратът, който тимът осъществи срещу Емполи и победата с 4:2 са огромен тласък за самочувствието на футболистите му. Интер продължава битката за титлата в Серия А и излезе на първо място във временното класиране с точка аванс пред Милан, който има мач по-малко.

"Поздравих играчите, защото се представихме отлично, извън първите 20-25 минути, когато бяхме прекалено хаотични", коментира Индзаги пред DAZN.

"Емполи показа хубав футбол, а ние трябваше да сме по-организирани, когато не владеем топката. Платихме солена цена с двата гола, които получихме. Хубавото е, че отборът не се предаде, а обратът допринася много за нашата увереност", каза още наставникът на Интер.

Интер победи Емполи с 4:2 в Серия А

Интер на първото място след обрат

Отборът на Симоне Индзаги позволи да губеше с 0:2

"Винаги вярвам в моя отбор. Ще продължим да се борим за целите си до края на сезона, а на първо време това е финалът за Купата на Италия. Емполи ни накара да работим много здраво в мача, а сега трябва бързо да възстановим енергията си. Мисля, че отдадеността и амбицията за триумф ще са решаващите фактори", добави Симоне Индзаги.