Защитникът на Интер и италианския национален отбор по футбол Алесандро Бастони разкри, че е искал да напусне отбора, когато пристигнал през 2019 година, но старши треньорът Антонио Конте го убедил да остане и сега бранителят не се вижда никъде другаде.

Интер привлече Бастони за 31 милиона евро с трансфер от Аталанта през 2018 година, но прекара един сезон под наем в Парма преди да заиграе за гранда от Милано.

"Прекарах един сезон в Парма и тогава имах късмет да срещна Антонио Конте", заяви защитникът, цитиран от fcinter1908.it.

"Исках да напусна клуба, защото тъкмо бяха подписали с Диего Годин и вече имаха Милан Шкриняр и Стефан де Фрай. Бях играл 25 мача за Парма, имах добър сезон, но нивото беше различно. Конте обаче настоя и ме убеди да остана", коментира още Алесандро Бастони.

Конте прекара два сезона начело на Интер, печелейки титлата през 2021 година, а Бастони редовно бе част от състава през първия си сезон в тима.

Настоящият договор на бранителя е до юни 2028 година, а той бе категоричен: "В момента съм щастлив тук и съм един от най-опитните футболисти в отбора. Не се виждам никъде другаде, защото наистина се чувствам като у дома си. Играем пред 75 хиляди души, а на стадиона виждам и 85/90-годишни хора, които чакат автобуса на тима. Страстта, които тези хора имат, ме кара да се запитам защо да искам да напусна, когато мога да им донеса радост."