Испанското издание "El Desmarque" посвети обширен материал за новия треньор на Хебър (Пазарджик) Любослав Пенев, направил солидна кариера в отборите на Валенсия, Атлетико (Мадрид), Селта, Компостела, който освен това води и дублиращия тим на "прилепите".

"Любослав Пенев има нов треньорски пост в България. Бившият футболист на Валенсия, който беляза една ера между 1989 и 1995 г. на "Местая", продължава особеното си приключение на пейките на своята страна. Той ще насочи остатъка от сезона към предпоследния в първенството Хебър (Пазарджик). В този смисъл целта на Любо Пенев е да запази елитния статут на своя нов тим в лига, в която играят редовни евроучастници като Лудогорец и ЦСКА. Именно от отбора от София той стигна до Валенсия", анализира изданието, цитирано от "Тема Спорт".

"Не трябва да се забравя, че преди да премине през различни български отбори, Пенев трябваше да ръководи втория тим на Валенсия Местая в една доста сложна година на преход. В кариерата си Любослав Пенев е бил национален селекционер на България, както и старши треньор на няколко клуба в страната, сред които ЦСКА, ЦСКА 1948, Литекс, Царско село и Ботев Пд.

В свое старо интервю Пенев беше попитан дали би се върнал да работи за Валения на Питър Лим. Той увери: "И защо не? Не напуснах Валенсия, защото исках. Не съм затворил вратата. Не тая злоба, имаше хора, които взеха тези решения и не искам да влизам в подробности. Това приключи преди години", завършва материалът, като се споделя, че Любо е заменил на поста в Пазарджик бившия нападател на Леванте Владимир Манчев.

Днес Пенев ще дебютира начело на Хебър в скрита от медии и фенове контрола с Миньор Пк.

Неофициалният дебют на Любослав Пенев ще бъде обвит в мистерия

Неофициалният дебют на Любослав Пенев ще бъде обвит в мистерия

Хебър и Миньор (Перник) ще играят при закрити врата