Ръководството на Хебър (Пазарджик) предприе допълнителна селекция с цел засилване на нападателната мощ на мъжкия представителен тим. Днес с новаците от efbet Лига подписаха новите попълнения Муса Сила, Арсенио Валпорт и Роберт Мазан.

30-годишният Арсенио Джърмейн Седрик Валпорт е крило. Висок е 185 см и е роден в Амстредам, Нидерландия. Започва кариерата си в местния Хееренвеен. След това играе последователно за Цволе, Ференцварош, Валвийк, Бейтар Йерусалим, Алмере Сити, Бусан Парк (Южна Корея), Розеларе (Белгия), Екселсиор, Дордрехт, Ермис Арадипу (Кипър), Теута Дуръс (Албания) и Персебая Сурабая(Индонезия). Бивш младежки нацонал на Нидерландия. Той пристига в Хебър като свободен агент.

Нови управленски промени се задават в Хебър

Нови управленски промени се задават в Хебър

Не е изключено да има нови собственици

Каращият 23-ата си година нападател Муса Сила е висок 181 см. Роден в градчето Етамп, Франция, но е от малийски произход. Брат е на малийския национал Якуба Сила. Муса започва да тренира футбол в Етамп от най-ранна детска възраст. По-късно преминава в младежката гарнитура на Монако. В мъжкия футбол играе най-напред за втория тим на Монако, а след това преминава и в първия. Впоследствие се състезава за Утрехт - младежи и мъже. Подобно на Валпорт и Сила преминава в Хебър като свободен агент.

Бившият национал на Словакия Робърт Мазан също бе картотекиран в Хебър. Той е 28-годишен защитник, висок е 180 см и се подвизава като ляв бек. Робърт е роден в Тренчин, Словакия, където стартира футболното си обучение. При мъжете дебютира за родния Тренчин. След това играе последователно за Сеница, Жилина, Селта, Венеция, Тенерифе, Млада Болеслав, Карвина, а за последно в кипърския АЕЛ Лимасол, където през миналия сезон записва 33 мача.

Новите попълнения на пазарджишкия тим тренират с отбора от началото на седмицата и ще бъдат на разположение на треньора Фулвио Пеа за предстоящото гостуване на Черно море в неделя.