Хебър обяви, че ще представи новия си треньор в понеделник. От клуба разкриха още, че след Общото събрание на 20 юни в издръжката на отбора ще се включат и две много сериозни фирми.

Ето какво гласи съобщението на Хебър:

"Преговорите между двете страни - клуб и треньор са напълно финализирани и остава последната формалност - подписване на договора. Новият треньор на хебърци вече работи активно по селекцията на тима.

Хебър се разбра с новия треньор?

Хебър се разбра с новия треньор?

Двете страни са уточнили последните детайли

Хебър остава верен на себе си да запази до последно в тайна името на специалиста, който ще води "зелените" при третото им поредно участие в "майсторската" група. В спортно-техническия щаб на новия треньор ще попаднат още първият му асистент, кондиционен специалист, треньор на вратарите и видеоанализатор. Пост на спортен (технически) директор в организационна структура на клуба не се предвижда, каквито спекулации имаше в някои медии.

Сборът за първата тренировка след лятната пауза остава непроменен - 17. юни 2024 година. В първата седмица пазарджиклии ще се готвят на клубната си база "Георги Бенковски", след което ще заминат на високопланински лагер. Тепърва ще станат ясни и контролите на отбора до първия официален мач за сезон 2024/2025 г.

В момента временната управа на Хебър работи по обезпечаване на бюджета за следващата състезателна година. Предстои подписване на договор с нов спонсор, който ще бъде с доста по-добри стойности от изтеклия преди десет дни стар контракт.

В края на юни ще бъдат конкретизирани и параметрите на общинската субсидия към Хебър до края на 2024 година. За нея кметът Петър Куленски вече съобщи, че ще бъде "съобразена с финансовите възможности на Общината".

След провеждане на Общото събрание на клуба, насрочено за 20 юни, в издръжката на Хебър ще се включат две много сериозни фирми, развиващи своята дейност сътветно в Пловдив и София.

Веселин Великов може да поеме Хебър

Веселин Великов може да поеме Хебър

Все още няма официална информация

Своята лепта към клуба от Пазарджик според възможностите си ще продължат дават и частните спонсори на клуба от миналата пролет - Румен Димитров, Роман Цветков, Валентин Василев и Димчо Ганев.

Бюджетът на клуба ще се допълни чрез тривиалните за всеки един професионален елитен тим финансови източници - продажба на билети и абонаментни карти, отчисления от телевизионни права, средства от участието на родните тимове в европейските клубни турнири, трансфери, реклама и др".