Собствениците на Хебър и най-вече председателят на УС Владимир Гаджев ще направят и невъзможното, за да задържат Любослав Пенев начело на пазарджиклии, които той запази за втора поредна кампания в елита и ги класира на полуфинал за Купата на България. Решаващата среща за бъдещето на клуба ще бъде в четвъртък, като дотогава съставът е в почивка. За никого не е тайна, че "Ел Голеадор" е големият фаворит за нов наставник на Спартак (Варна), а шефът на Локо (Пловдив) Христо Крушарски има планове да го покани в тима. Той имаше разговори и с ЦСКА, но на "Армията" най-вероятно ще предпочетат Александър Томаш заради сериозните условия, които е поставил Любо. Той е големият любимец на всички в Пазарджик и именно това е надеждата на Хебър, че той може да размисли и да отхвърли офертите на Спартак и Локомотив.

След успеха над Етър с 3:1, който остави отбора в елита, "Ел Голеадор", със сълзи на очите, атакува сериозно и бившия, и настоящия тим.

"Хебър е един подготвен отбор, резултатът не е случаен, ние работим вече година с тези момчета. Това минава през един сериозен труд. На преден план излиза трудът на тези момчета през тази година. Не е случайно. Ако трябва да отворя още малко темата, от миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отбора, е тази - на феновете", сподели емоционалният Пенев.

"Бившият кмет и настоящият кмет са настоящите виновници за състоянието. Феновете не ни изоставиха, това е резултатът. Бившият кмет не си вдига телефона, новият кмет изпраща грамоти, в едно спортно меню няма храна грамота. Футболистите, които си тръгнаха е по тяхна вина, защото няма финансова стабилност. Бившият кмет ни излъга, новият - дойде и направи обещания, излъга ни. Общият сбор от резултата на двамата е нула. Искаме ли да има футбол в Пазарджик или не? Заслугата е на феновете и на момчетата", добави още Пенев.

Въпросът е какъв изобщо отбор ще има той, ако остане. От настоящите основни футболисти само Атанас Кабов има договор. Георги Каракашев се завръща в Локомотив, който държи правата му, Стефан Цонков има още година договор с ЦСКА 1948, а Марк-Емилио Папазов се връща в ЦСКА. Контрактите на Ангел Бастунов и Георги Вълчев пък изтичат.