Край на чакането! След 21 години Хебър се завърна в елита. Възпитаниците на Николай Митов победиха с 2:1 Септември в Симитли, с голове на Тодор Чаворски и Китан Василев, и узакониха промоцията си. Това се случи навръх празника на Пазарджик (21 май - св. Констанин и Елена), а кметът на града Тодор Попов увери, че пари за Първа лига ще има.

Той се ангажира лично с поставянето на осветление на стадион "Георги Бенковски", за да могат зелените да приемат съперниците си у дома. И все пак в Хебър ще се застраховат и с "Лаута" за лиценз за елита.

"Хебър е там, където според мен му е мястото. А именно в най-високото ниво на професионалния футбол на страната. Щастлив съм, че момчетата узакониха категорично промоцията за елита точно на празника на града ни. В крайна сметка това стана закономерно, защото във времето ние бяхме последователни. През 2017 година започнахме от аматьорския футбол и когато тогава говорех, че нашето място е в А група, на това се гледаше много скептично. Имаше моменти, когато бях упрекван, че волейболът е за сметка на футбола, но това също не е вярно, защото в годините Футболен клуб Хебър получаваше нужното финансиране. И реализацията - влизане в Първа лига говори за една добра свършена работа за пореден път. Благодаря на футболисти, треньори и ръководство на Хебър и на публиката разбира се, защото всички тези неща ги правим за нашите фенове", коментира градоначалникът, цитиран от "Тема спорт".

Щастлият Николай Митов: Показахме морал, въпреки ударите под кръста

Щастлият Николай Митов: Показахме морал, въпреки ударите под кръста

"Развълнуван съм"

"Нека сега се нарадваме на този хубав успех на Хебър, а мой първи ангажимент още от понеделник е да намерим бързо решение на казуса за поставяне на електрическо осветление за стадион "Георги Бенковски", за да може Хебър да си играе домакинските мачове в Пазарджик. Другото би било безсмислено. След това ние трябва да съсредоточим усилията си трайно да пребиваваме в Първа лига, а не да играем ролята на асансьор, както се случвало в предишните три пъти в елита", подчерта кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Развълнуван бе и старши треньорът Николай Митов, който пое тима през есента на 2018-а в Югозападната Трета лига.

"Това, което изпитвам сега, го изпитвах преди 30 години като футболист, когато влязохме в елита. Искам да поздравя тези момчета, които направиха уникален сезон, въпреки постоянните удари под кръста. Те показаха морал и достойнство. Благодаря на всички фенове на Хебър, на Общината за подкрепата и да поздравя специално Иван Папазов, който никога не се е съмнявал в мен и в нас. Благодарение на него е това, което направихме за близо 4 години в Пазарджик. Тази победа посвещавам на най-големия фен Юри, който вече не е между живите, но сигурно щеше да е най-щастливият човек сега", коментира опитният специалист.

"В България на третия мач, ако нямаш резултати треньорът е виновен. Но Иван Папазов повяврва в мен и заради него стигнахме тези резултати. Тереньорите в България не са защитени, за съжаление. Не сме мислили и говорили за селекция. Ще приемаме отборите в Пазарджик, не е нормално да играем другаде. Сигурен съм, че хората, откоито зависи ще направят всичко възможно да затова. Като направим отбор и подготвим всичко, тогава ще говоря пак повече", категоричен бе Николай Митов.