Бившият кмет на Пазарджик - Тодор Попов, който осигуряваше по негови си начини сериозни финансови средства за футболния и волейболния тим на Хебър, заяви на днешна пресконференция, че първият ще отиде в селската лига, а във футбола се чакат "мега драми".

"Видяхте какво ни беше нивото във волейбола - Хебър номер 1. От десети в Европа и Шампионска лига ще отидем пак в селската лига. Сега всички си тръгват и ни предстои да играем с юношки до края на сезона. Не може да обиждаш хората от УС на един клуб, регистриран по ЗЮЛНЦ в обществено полезна полза с епитети като крадци, лъжци и т.н. Или да ги упрекваш в злоупотреби. Нямал им доверие?

Хебър увеличи цените на билетите за двубоя с Левски

Хебър увеличи цените на билетите за двубоя с Левски

Ето подробности

Половината от тях ще си потърсят правата в съда. Нека феновете са наясно какво се случва. Как при Тодор Попов имаше пари за всичко, а сега няма. Не ремонтирахме улици ли? Не давахме пари за култура ли? В момента се противопоставят социалните групи на Пазарджик в конфликт. Може ли такова нещо?", попита Тодор Попов, визирайки спора във фейсбук между почитателите на спорта и останалите граждани на Пазарджик.

"С футбола ни чака мега драма. Да знаят и там феновете. Пари за футбол от Общината нула лева. Като няма ангажираност от Общината, от спонсори ще има 5 лева.

Нали знаете, че до края на годината трябва да се изпълнят финансовите условия за получаване на лиценз за новото първенство. А това не може да се случи, ако клубът има публични задължения. Тоест перспективата е футболът на Пазарджик да се върне в регионалните групи. Това ги чака феновете. Питайте го Любослав Пенев дали остава. Аз не съм чувал някой да стои треньор, ако не му плащат.

Спортът в града с новото ръководство приключи. Мислех поне, че това няма да се случи толкова бързо, но те го приключиха за 2-3 седмици. Финансирането на тези клубове не става само през общински пари. Те не са общински клубове. Кметът трябва да намира спонсори, а до момента не виждам нито един нов. Воден ли е въобще разговор. Дава ли си сметка, че волейбола и футбола бяха емблемите на града. А, дава ли си сметка, че тук съществуват още 55 клуба, развиващи 33 вида спорт", завърши темата спорт бившият градоначалник.

Наследникът му на поста Петър Кулински отговори, че в следващите два месеца общината много трудно може да помогне на спортните клубове. "Трябва да избираме между това дали да имаме сметопочистване, сметоизвозване, улично осветление или да плащаме заплати на елитни спортисти. Последната заплата, която са получили във волейболния клуб, е за месец август. Знаете кой е бил кмет тогава."

Кулински твърди още, че футболният клуб има солидни задължения към НАП. "Те не са плащали осигуровки от много месеци. Мисля, че лицензът не е заплашен."

Георги Николов: Избрах Хебър заради Любо Пенев

Георги Николов: Избрах Хебър заради Любо Пенев

Стрелецът се надява на повиквателна за "А" отбора