Тони Велков е новия треньор на Черноморец. Юношата и дългогодишен десен бек на Локо (Сф) прави нова крачка в треньорската си кариера, поемайки тима от Бургас. След като доскорошният старши треньор Красимир Балъков се оттегли от поста за негов заместник бяха спрягани доста кандидати. Пред Topsport.bg Тони Велков разкрива подробности как е бил одобрен от ръководството на Черноморец.

"Миналата събота и неделя господин Душан Буковац, който сега отговаря за назначаването на кадрите в отбора ме извика на разговор. Проведохме дискусия, в която уточнявахме доста подробности. Искам да кажа,че не бях първият треньор, който бе извикан на разговори. Преди мен имаше други.

Но явно от начина, по който сме провели диалога съм бил одобрен от него. След това говорих с г-н Митко Събев и вече бе въпрос на дни да бъда назначен за старши треньор на отбора", разкри пред Topsport.bg първите си стъпки към тима Тони Велков.

"Разбира се, че за мен това е нова стъпка в треньорската ми кариера. Искрено се надявам да е нагоре защото Черноморец е запазил целите си, Бургас също е футболен град, а самият тим на черноморци е стабилен", допълни младият специалист.

"Не обичам думата предизвикателство. От прекалена употреба е доста изтъркана. За мен чувството е на отговорност. Това е най-точно, което усещам в момента", обясни как Велков.

"Ще се насочим предимно към младите момчета от Черноморец (Поморие). Разбира се, че съм поискал основни играчи да бъдат запазени. Зимният лагер започва на 5 януари. Първо ще бъдем тук, а в последствие ще отидем в Анталия. Там на място ще уточним поне четири сериозни контроли.

"Ще искам да запазя стила си на водене на мачове. Но разбира се много е важно да видя с какви играчи ще разполагам при началото на зимната подготовка. И на тази база ще направя възможно най-доброто за отбора", допълни Велков.