Старши-треньорът на Черноморец Димитър Димитров  Херо заяви, че е желал повече тимът му да се бе класирал на третото  място в родната „А" група, отколкото да играе в европейските клубни турнири. Припомняме, че „акулите" не успяха да се класират за Лига Европа, след като ЦСКА загуби от Лудогорец в решаващия мач за титлата на България.

От този резултат се облагодетелства най-много тимът на Локомотив (Пловдив), който като финалист за Купата на България ще представлява родината ни в Европа.

„За мен по-важно бе третото  място, отколкото участие в Европа. Отборът заслужаваше да се окичи с бронзовите медали", каза той.

Според опитния наставник, целта пред бургаския тим е била престижно класиране в първенството, а не задължително участие в евротурнирите. Херо заяви още, че има още 1 година договор с Черноморец, която смята да изпълни.Той разкри още, че не очаква кой знае каква промяна във финансовото положение на клуба.

Цялото това изказване на  известния ни старши-треньор,  бе след церемонията Футболист на футболистите, където Херо  спечели приза в категорията за най-добър треньор.