Визитата на представителите на Черноморец (Бургас) в Хофенхайм приключи с договорености, които са взаимоизгодни за двете страни.

Ръководителите на българския клуб Митко Събев, Добромир Горбанов и Красимир Балъков се срещнаха с шефовете на лидера в Бундеслигата и в продължение на повече от 4 часа дискутираха по въпроси от взаимен интерес.

Германските домакини най-напред показаха новата си придобивка, а именно откритият преди три седмици стадион "Рейн Некар Арина", който се вписва почти напълно в разбиранията за бъдещото изграждане и на стадиона в град Бургас, който ще носи името "Черноморец Арина".

Домакините в лицето на изпълнителния директор на тима Йохен Ротхаус и мениджърът Ян Шинделмайсер, към които по-късно се присъедини и маркетинг директорът на клуба, са обещали съдействие по въпросите, засягащи спортното строителство и работата с подрастващите футболисти.

На срещата представителите на бургаския клуб са запознали домакините си със своите проекти за изграждането на спортния комплекс в Бургас, а домакините от Хофенхайм са споделили своя опит в това отношение. Те ще предоставят и най-важното от документацията по стоителството, както и "ноу-хау" за изграждането на обекти от такъв характер.

Следващата среща между представители на двата клуба ще се осъществи през лятото, когато представители на германския клуб ще върнат визитата в България. Дотогава строителството на новите спортни бази на "акулите" ще е в ход, а представителите на Хофенхайм ще консултират своите български колеги в хода на строителството.

В същото време регионалната телевизия и местния "Щутгартер Нахрихтен" обстойно се спират на визитата на Красимир Балъков и на неговия клуб Черноморец в Щутгарт. Освен голямо интервю с един от най-успешните футболисти на елитния Щутгарт, вестникът отделя и място за обширен материал за вчерашната контрола между втория тим на "швабите" с бургазлии.

Тази сутрин играчите тренираха на централния терен на базата в Руит. Всички футболисти се включиха в заниманието, като единствено Адриан Фернандес въртеше обиколки около терена под ръководството на кондиционнния треньор Трендафил Терзийски. Футболистът се чувства значително по-добре и вече е готов за тежките натоварвания. От утре той се присъединява към основната група.

Следобед играчите, водени от своя мениджър Красимир Балъков, ще посетят елитния търговски комплекс в Метцинген.