Отборът на Черноморец (Бургас) победи тима на Светкавица (Търговище) с 4:0 в поредната контролна среща от лятната подготовка на бургазлии. „Акулите" можеха да завършат срещата и с по-убедителен резултат, но отново бяха направени много пропуски.

Резултатът беше открит още в 5-та минута. Марко Родригес проби отдясно, след което стреля. Ударът му не бе толкова опасен, но стражът на гостите го подцени и му се наложи да вади топката от вратата си. В средата на полувремето Уатара на два пъти излезе очи в очи с вратаря на гостите, но и двата пъти не успя да го преодолее. В 36-та минута при поредният му пробив, африканецът беше съборен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който не сбърка за 2:0.

Втората част отново премина под натиска на домакините. Още в първите минути Андрей Атанасов направи резултата класически, след като засече центриране с глава. В 65-та минута беше отсъдена втора дузпа за бургазлии, отново за нарушение срещу Уатара. Точен от бялата точка беше Венелин Филипов - 4:0. До края на срещата най-добрата възможност за гол се откри пред Станислав Дрянов, чиито удар нацели страничната греда. Венелин Филипов също отправи опасен удар в последните минути, но топката мина покрай страничната греда. За опасно влизане отзад пък беше изгонен Милен Гамаков, в 80-та минута.

Следващата контрола на бургазлии е на 10-ти юли /сряда/ срещу тима на Калиакра (Каварна).