Този път Черноморец (Б) взриви българския трансферен пазар. Клубът привлече шампиона с Германия от Евро 2008 за юноши до 19 г. в Чехия - Савио Нсереко, съобщава "Тема спорт". По произход обаче момчето е от Уганда.

Нападателят ще играе като преотстъпен от Фиорентина, която държи правата му. Савио, който има мачове и за младежкия състав на Бундестима, пристигна вчера.

Днес футболистът ще премине медицински тестове, след което ще подпише с "акулите". Очакванията са големи. Не защото Черноморец мислеше за титлата при Красимир Балъков, но и защото в "А" ще играе класно попълнение, надяваме се.

Разбира се, имаме основание за това. На 16 години Нсереко преминава от Мюнхен 1860 в Бреша. Прогресира изключително бързо от 2006 до 2009 и преминава в Уест Хем. Там по това време мениджър е Джанфранко Дзола. А английският клуб плаща за него 9 млн. паунда.

След това преминава във Фиорентина, но конкуренцията е свирепа и преминава в Болония. За последно игра за Мюнхен 1860.

Нсереко се подвизава еднакво добре и зад нападателя, и като крило. Очаква се в Черноморец Антон Велков да го използва именно на втория пост. Не е тайна, че още при предшественика на Велков - Красимир Балъков, бургазлии изпитваха остра нужда от бързи, технични и изобретателни изпълнители по фланговете и това бе неколкократно повторено и от самия Бала.

За осъществяването на тази цел беше привлечен Бранимир Костадинов от Черноморец (Поморие). Сега пристигна и Нсереко.