Доскорошните помощници на Емил Велев - Левент Аврамов и Емил Ангелов, които ще изведат Хасково на „Герена", имат два основни проблема, които трябва да решат. Първият е свързан със сериозния брой контузени играчи. Отборът замина с 18 футболисти за столицата. В автобуса не се качи защитникът Бейсим Бейсим, който е пипнал вирус и е с висока температура.

Централният защитник Тейнур Марем, който бе контузен в рамото на мача със Славия, също пропуска двубоя. Още един защитник няма да играе срещу Левски. Португалецът Педро Еуженио заминава спешно за родината си заради смъртен случай в семейството.
Защитникът Атанас Кръстев пък все още не е на 100 % възстановен от счупването на костица на дясната подбедрица и тренира във фитнеса. Владислав Узунов, който не завърши мача със Славия във вторник заради контузия, е добре, но вероятно няма да започне като титуляр.

Другият голям проблем пред треньорския тандем е свързан с ниското самочувствие след безславната загуба с 1:5 от Славия. Бабангида и Аврамов се опитват всячески да вдигнат духа на момчетата преди тежката визита на „Герена" днес.