Швеция победи домакина Хърватия с 35-31 и преобърна класирането в група "А" на Euro 2018 по хандбал. Скандинавците не само, че спечелиха първо място в групата, но и продължават с две победи във втората фаза.

Хърватите бяха подкрепяни от повече от 11 хиляди зрители в мача игра в зала "Спаладиум Арена". Те бяха считани за сигурни победители, а и като домакини са един от основните фаворити за титлата. Шведите не се трогнаха от това и мачкаха своите съперници в целия мач, като разликата в резултата на моменти стигаше до 9 гола. В края те заложиха на запазване на преднинатата си, с което допуснаха хърватите да направят загубата си да изглежда почетна.

От всичко това загуби Исландия. Финалистите от Пекин 2008 победиха Швеция в първия си мач, но след това загубиха от Хърватия и Сърбия. Така те се класираха на 13-о място на Euro 2018. Исландците постигнаха все пак малък успех, защото ще бъдат поставени в първа урна за предстоящите световни квалификации.

В Групa "I" от втората фаза ще бъде от 6 отбора. В нея Франция и Швеция имат вече по 4 точки. Хърватия и Норвегия са с 2 по 2 точки, а Беларус и Сърбия влизат с по 2 загуби и 0 точки. Първите два отбора ще се класират за полуфиналите.