Норвегия разгроми Холандия на дамското хандбално Европейско първенство, което се провежда във Франция.

Франция и Черна гора спечелиха първите мачове от втората фаза на Евро 2018

Франция и Черна гора спечелиха първите мачове от втората фаза на Евро 2018

Двата тима остават в битката за място на полуфиналите

Защитаващите титлата си скандинавки показаха играта, с която доминираха в последното десетилетие и спечелиха с 29-16 (15-7). Още от самото начало норвежките заиграха на много висока скорост без да се притесняват от грешки. Те затвориха защитата си и допуснаха само 7 гола преди почивката. В атака те завършваха бързо без да губят и залагаха при всяка възможност на светкавични контраатаки.

През второто полувреме двамата треньори вкараха резервите си, но разликата продължи да набъбва. Въпреки това Холандия е с огромни шансове да продължи на полуфинал. Загубата е първа за вицешампионките от 2016 година, които бяха последният непобеден тим в надпреварата.

В другия мач Румъния победи Испания с 27-25 (10-12). Нашите северни съседки са втори в група 2 и се очаква да продължат с Холандия на полуфиналите. Те имаха проблеми до първите минути на втората част, след което наложиха мощната си силова игра. Испанките са единственият тим от потока, който отпадна и нямаха голямо желание за победа.

Днес Норвегия ще играе срещу Испания, Румъния срещу Унгария и Холандия срещу Германия. При победи на Норвегия, Унгария и Германия ще се получи петорна въртележка между отборите с по 6 точки.

В момента Холандия и Румъния са с по 6 точки, а Норвегия, Унгария и Германия с по 4 точки.