Норвегия постигна шеста победа на Европейското първенство по хандбал за мъже. Световният вицешампион се наложи над вечния си съперник Исландия с 31-28 (19-12) и има пълен актив от 9 точки в група 2 от втората групова фаза. Исландците загубиха шанс за Топ 4 и имат само 2 точки.

Сандер Сагосен беше най-резултатен за победителите с 9 гола.

Словения е на второ място с 6 точки и е в най-добра позиция за място на 1/2-финалите. Бившата югославска република се наложи над Португалия с 29-24 (14-15). Иберийците също отпаднаха от битката за медалите.

Унгария малко изненадващо загуби от домакина на групата Швеция с 18-24 (9-10) и е с 4 точки. Маджатите трябва да се наложат над Португалия и да се надяват на победа на Норвегия срещу Словения. Унгария има победа в прекия двубой със словенците.

Днес приключват мачовете от втората групова фаза. Хърватия, Испания и Норвегия, освен място на полуфиналите, вече си осигуриха и квота за Мондиал 2021. Европейският шампион ще получи виза за Олимпийските игри в Токио. Някои от тимове от Стария континент ще имат допълнителен шанс с участието си на междуконтинентална квалификация през март.