Хандбалистките на Русия спечелиха бронзовите медали на Световното първенство, което днес завършва в Япония. "Сборная" победи Норвегия с 33-28 в много бърз и зрелищен мач и за първи път се класира на трето място на Мондиал.

Норвегия - Испания и Русия - Холандия са 1/2-финалите на дамското Световно по хандбал

Норвегия - Испания и Русия - Холандия са 1/2-финалите на дамското Световно по хандбал

Черна гора класира "Ла Фурия" след победа срещу Швеция

Двата тима се очакваше да играят във финала. Рускините загубиха в петък злощастно от Холандия с 32-33 с гол в последните секунди. Норвежките, които доминират през през последното десетилетия бяха разгромени от Испания с 28-22.

В днешният мач, освободени от напрежение хандбалистките заложиха на много динамика, а рускините и на огромната физическа мощ, която притежават. В началото скандинавките поведоха с 3 гола, но след това направиха много грешки и резултатът беше обърнат. В последните минути те имаха няколко шанса да заличат преднината на Сборная, но отново руската вратарка ги обезкуражи.

Над всички беше левичарката Вяхирева, която в петък за малко не класира сама своя отбор за финал. Тя вкара 11 гола и показа, че трудно може да бъде опазена.

От 13:30 часа е финалът Холандия - Норвегия. И двата отбора никога не са печелили титлата. "Лалетата" са фаворитки със силовата си игра, но испанките вече показаха, как могат да побеждават от позицията на аутсайдер.