Хандбалистките на Ангола победиха Словения с 33-24 в мач от четвъртия ден на световното първенство, провеждащо се в Япония. Шампионките на Африка имаха две загуби до сега и с този успех запазиха минимални шансове за класиране във втората фаза на надпреварата.

Варненско дерби на четвъртфиналите за хандбалната "Купа на България"

Варненско дерби на четвъртфиналите за хандбалната "Купа на България"

Мачовете са на 14-и и 15-и декември

Те имаха пълно превъзходство във втория за деня двубой, игран в зала "Акуа Дом" в Кумамото. Африканките дръпнаха от самото начало и словенките така и не можаха да намерят отговор на скоростната и силова на съперничките си.

Резултатът е малко изненадващ, защото Словения победи в събота един от фаворитите Холандия с 32-26. След това Ангола отстъпи пред холандките с 28-35.

Албертина Касома и Азенаиде Карлос отбелязаха по 6 гола, а Изабел Гияло добави 5 попадения. Тяса Станко за словенките се отличи с 9 гола.

В първия двубой Холандия разгроми аутсайдера Куба с 51-23 (22-11). Кубинките са единственият слаб отбор в група "А" и срещите с тях служат за подобряване на головата разлика. В събота те загубиха от Норвегия с 17-47, а в неделя отстъпиха пред Сърбия с 27-46. Утре момичетата от Карибите ще играят със Словения, а в петък с Ангола.

В последния мач за днес е голямото дерби на група "А" между Норвегия и Сърбия, които имат по две победи до сега. Победителят от него ще се класира предсрочно за втората групова фаза.