Хандбалистките на Черна гора победиха Румъния с 27-26 (11-12) в четвъртия си мач от световното първенство провеждащо се в Япония.

Резултати от срещите от четвъртия ден на дамското Световно първенство по хандбал

Резултати от срещите от четвъртия ден на дамското Световно първенство по хандбал

Норвегия и Германия спечелиха най-важните двубои и продължават напред

Така европейските шампионки от 2012 година продължават без загубена точки и със сигурност ще пренесат една победа в следващата фаза. Другият отбор без грешка в група "C" Испания продължава впечатляващото си представяне след убедителен успех срещу Казахстан с 43-16 (19-11). Азиатките бяха премазани, след като вчера за малко не изненадаха силния тим на Румъния.

В петък Испания и Черна гора ще определят с какъв актив ще се класират за следващата фаза, защото резултатът от него ще се зачита и в следващата група. Румъния и Унгария от своя страна ще излъчат третия тим от групата, продължаващ напред. Победителките ще продължат с 0 точки и ще имат минимални шансове за нещо значимо.

В третия ранен мач за днес Южна Корея разгроми най-слабия тим в надпреварата Австралия с 34-17 (18-10) и си подпечата мястото в Топ 12.

Днес ще има още три двубоя. В най-интересният световните и европейски шампионки от Франция ще преследват задължителна победа срещу непобедения тим на Германия. В противен случай французойките могат да играят за разпределение на местата след №12.