Дамският хандбален отбор на Бъки (Габрово) победи като гост Свиленград с 24:23 в мач от финалната четворка на първенството на България.

Габровки продължават своята победна серия и нямат загубена точка от началото на сезона. Място сред първите два отбора ще осигури на Бъки участие във финалния турнир, за което са необходими още 3 точки. След изиграването и на двубоя в Сливница, където шампионките от Етър се наложиха над местния Ники спорт с 30:23, класирането е: 1. Бъки 6 точки от 3 мача, 2. Свиленград и Етър 2 точки от 2 мача, 4. Ники спорт 0 точки от 3 мача. Отборите на Етър и Свиленград имат един ма по-малко който ще се изиграе на 15-ти април.

Бъки спечели първото място в редовния сезон при хандбалистките

Бъки спечели първото място в редовния сезон при хандбалистките

В края на седмицата започват двубоите във финалната четворка

Свиленград водеше на полувремето с 13:12, след като двата отбора си сменяха водачеството. През второто полувреме домакините водеха през по-голямата част времето. В края добра серия на габровки обърна резултата и те успяха да спечелят с един гол разлика.

Лидия Ковачева вкара 10 гола, а Виктория Христова 6. За Свиленград най-резултатни бяха Райна Георгиева с 6 попадения, Антония Симеонова с 5 и Роксана Радева с 4.

В неделя Етър ще приеме Бъки, а Ники спорт ще гостува във Сливница.