Гимнастичките от ансамбъла ни по художествена гимнастика Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова, които обявиха края на състезателната си кариера, най-вероятно ще останат в залата и занапред. Четирите "златни момичета" са се ориентирали към треньорската дейност.

В момента те учат в Националната спортна академия, като досега съчетаваха обучението с блестящата си спортна кариера. Заедно с тях студентка в НСА е и съотборничката им Цветелина Стоянова.

Момичетата са споделили, че бъдещето им най-вероятно ще е свързано с предаването на знанията им на малките гимнастички, които идват след тях. Те вече имат примера на бившата си съотборничка Катрин Велкова. Тя се отказа след олимпиадата в Лондон и направи своя школа към "Локомотив" (Сф).

Разбира се, четирите момичета искат първо да си починат известно време и едва след това ще мислят сериозно за бъдещето си. Те бяха подложени на огромно напрежение в последните месеци, особено след инцидента с Цвети Стоянова.

Междувременно българките получиха още едно признание. Руското издание на модната библия "Вог" ги нареди в Топ 3 на най-красивите трика на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Освен нашите момичета очаквано в тройката са рускините, а другият ансамбъл, получил признание, е този на Италия.