Стилияна Николова триумфира с титлата на 40-о издание на шампионата на Стария континент по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща.

По този начин България защити титлата си, след като пред миналата година в Баку шампионка стана Боряна Калейн. Днес тя се класира на четвърта позиция.

"Много съм щастлива! Наградата дойде, след като си свърших работата и от това съм най-радостна. Преди последното изпълнение знаех, че трябва да си изиграя и четвъртото съчетание хубаво и че има вероятност да стана първа. Днес просто бях много концентрирана и исках да изиграя съчетанията максимално добре", каза Николова след състезанието.

18-годишната Николова изигра изключително силно всичките си четири композиции и събра 143.750 точки (35.700 на обръч, 37.200 на топка, 36.050 на бухалки, 34.800 на лента).

"Аз знам, че мога всички съчетанията да си ги изиграя даже още по-добре и се стремя към това по-добро изиграване. Много се радвам, че Боряна Калейн ме посрещна след последната композиция. Миналата година тя ми каза, че догодина ще бъде по-добре, че догодина ще имам по-добър резултат и сега ми каза: "Ето, видя ли, че можеш". Много ѝ благодаря за подкрепата и това, че винаги е до мен. Този медал струва много лишения и много труд, но всичко си заслужава", добави грацията.

Пред нея предстоят олимпийските игри в Париж 2024.

"Целта ми на олимпиадата е наистина да си изиграя по възможно най-добрия начин и четирите съчетания, пък каквото е рекъл Господ това ще се случи, но аз искам да си свърша работата", завърши Николова.

Стилияна Николова стана европейска шампионка!

Стилияна Николова стана европейска шампионка!

Блестящо представяне на нашата гимнастичка