Старши треньорът на ансамбъл девойки Вяра Ваташка сподели, че са направили промени в съчетанието с пет ленти, което е повишило трудността на композицията. Днес българките имаха контролно състезание, след което стана ясно кои момичета ще вземат участие на първото Световно първенство за девойки в Москва. Шампионатът ще се проведе между 19 и 21 юли.

Ансамбълът девойки е в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова. 

"Днес децата играха много добре, направихме промени при лентите. Улеснихме някои колаборации, добавихме други, но не за сметка на трудността, повишихме я. Днес допуснаха една грешка на обръчите, но там също има една промяна и ще я отработим

Предстои ни състезание в Гдиня (Полша) на 20-22 юни, след което заминаваме на лагер в Спортпалас във Варна, където ще участваме в турнира за приз Царица Маргарита, а след това е най-големият ни старт - Световното първенство за девойки в Москва, сподели Ваташка.

В индивидуалното направление България ще бъде представена от Ева Брезалиева, Стилияна Николова, Валерия Ватова и Катрин Цонева. Брезалиева ще играе на въже, Цонева на топка, Николова ще представи съчетанието си с бухалки, а Ватова ще играе с лента. 

85 спортисти ще представят България на вторите Европейски игри в Минск

85 спортисти ще представят България на вторите Европейски игри в Минск

Начело на делегацията е Стефка Костадинова, пресаташе - Тодор Шабански