Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова е категорична, че нейните момичета могат да се борят за своята мечта на Олимпийските игри в Токио.

"Целта ни е да бъдем в Топ 3 на Европейското първенство, както и в Топ 3 на всички Световни купи. Задържим ли се на това ниво, ние ще имаме чудесна позиция да се борим за златния медал в Токио.

Много съм доволна от представянето на момичетата на Световното първенство. Сега ни предстои 20-дневен лагер на Белмекен, с който започваме подготовката за следващата година. Вече подбирам музиката и мисля по отделните елементи за новите съчетания.

Искам те да бъдат с максимална трудност и с отлична хореография, като се надявам да бъдат изиграни безупречно. Така ще спечелим златен олимпийски медал. Момичетата са много мотивирани и амбицирани, след кратката двуседмична почивка са заредени с енергия за предстоящите тренировки и състезания.

Все още не е готова напълно програмата за следващата година. Предвиждам през април да участваме в няколко Световни купи - в София, Пезаро и вероятно в Ташкент, а след това и на Европейското първенство. Основните ни конкуренти за медалите в Токио освен Русия и Япония ще бъдат и отборите на Италия и Украйна.

След Олимпиадата ще реша дали ще продължа да водя отбора още един олимпийски цикъл, ако бъда одобрена от ръководството на федерацията, разбира се, или ще се върна при семейството си".

Министър Кралев награди националния ансамбъл по художествена гимнастика за медалите от Световното първенство

Министър Кралев награди националния ансамбъл по художествена гимнастика за медалите от Световното първенство

Весела Димитрова сподели плановете си за участия в състезания през олимпийската година