Старши-треньорът подчерта, че ансамбъла го чака изключително тежко Световно първенство във Валенсия, Испания. Конкуренцията ще е много силна. Домакините ще имат пълна подкрепа от своята публика по трибуните, Испания стана трета на Европейското в Баку.

"Всички отбори от другите континенти като Бразилия, Япония, Китай, се готвят изключително сериозно. Те си имат и техните първенства. Следим тяхното развитие. Израел са изключително силен отбор. Отборите, които все още нямат олимпийска квота наистина ще бъдат страхотно подготвени. За това сега работим изключително много за подобряване на детайлите", каза треньор №1 на България за 2022 г.

Весела Димитрова призна, че е пълна с идеи и момичетата ги приемат добре. Специалистката, която стъпи на Еверест в треньорската си кариера с олимпийската титла на предишния ансамбъл в Токио, днес разкри, че е мотивирана да го постига и с други състезателки, така че съхранява пламъка на професионалната страст.

За мен е предизвикателство да мога не само с един отбор а и с всеки следващ да постигам тези резултати. Сега съм като една навита пружина и не смея нито да прегоря, нито да се отпусна", каза В. Димитрова. След световната и европейската титла сега огромното желание е момичетата да станат и олимпийски шампионки, заяви тя. На въпрос дали се чувства Жозе Моуриньо в художествената гимнастика Весела Димитрова отговори: "Аз много харесвам работата на Жозе Моуриньо. Негов фен съм. Гледам неговата методика и следя доста от изявите му, но не се чувствам по никакъв начин специална".

Още два медала за Лъчезара Пекова в Бърно

Още два медала за Лъчезара Пекова в Бърно

Отлично представяне за гимнастичката ни