Националният ансамбъл по художествена гимнастика отказва да приеме, че е в ролята на фаворит за медалите на европейското първенство в Гуадалахара, Испания, което започва днес (1 юни). Момичетата и треньорът Весела Димитрова са предпазливи преди старта на състезанията и са съсредоточени само върху доброто представяне на килима.

"Искам момичетата да са спокойни, да могат да си изиграят съчетанията. Иначе са подготвени. Дано имат късмет. Не бих казала, че има фаворит, тъй като има жестока конкуренция в ансамблите и всички от първите 8 отбора може да се бори за медал и да спечели", заяви за БТВ Димитрова.

Илиана Раева подписа договор за лагера на грациите ни в Япония

Илиана Раева подписа договор за лагера на грациите ни в Япония

На срещата присъстваше и кметът на град Мураяма - Такао Шифу

Грациите ни пък останаха и след тренировка, за да чуят наставленията на президента на Българската федерация Илиана Раева. Всички анализатори и странични наблюдатели слагат България при основните претенденти за златото.

Освен с новата зала и голямата влажност в нея, момичетата ще трябва да свикнат и с цветовете.

"Имахме възможност да останем още малко в залата, да свикнем с обстановка и цветове, защото е много ярко навсякъде, даже и таванът", разкри Стефани Кирякова.

Днес (1 юни) ансамбълът ще изиграе първото си съчетание от програмата. Българките са със стартов номер 17 и вероятно ще излязат на килима около 20:00 часа.