Новата треньорка на ансамбъла по художествена гимнастика - Весела Димитрова даде интервю за bTV.

Ето какво сподели тя:

"Ситуацията е доста сложна, а това, че сме национален отбор доста тежи на момичетата, но те са подготвени. Всеки един елитен спортист знае за какво става въпрос, затова мисля, че ще се справят", добави наставничката, която зае този пост, след като Ина Ананиева се оттегли заради здравословни проблеми.

Димитрова призна, че много нейни близки и приятели са я обявили за луда, тъй като е решила да зареже семейството и подредения си живот в Швейцария, за да работи в България и да живее в общежитието, но самата тя е доволна от избора си: "Всички треньори пътуват постоянно и почти винаги са разделени от близките си хора, но това не ми пречи. Доста от приятелите ми ме обявиха за луда, защото съм си оставила живота в Швейцария и съм дошла да работя в България, но на мен това ми харесва".

Треньорката похвали момичетата от ансамбъла: "Много са трудолюбиви и като деца са много хубави. Хубави млади български момичета, които ще успеят с каквото и да се захванат. Те знаят защо са в залата, какви са им целите и съответно какво трябва да дадат, за да ги постигнат".

На този етап Димитрова смята, че най-важното няма да са оценките от състезанията, но все пак иска момичетата да са на ниво:

"Искам да имаме резултати, но знам, че това не може да стане отведнъж. На първо време искам да си изработят съчетанията до ниво, в което могат да ги представят в един приличен вид, тъй като направихме много интересни и рискови съчетания. Първото ни състезание е съвсем скоро и трябва да се представим в една добра светлина."