Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия шестима българи за принос в различни сфери на обществения живот, науката и спорта. Церемонията се проведе в Гербовата зала на "Дондуков" 2. За заслуги в областта на спорта държавният глава удостои президента на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева с орден "Стара планина" - първа степен, за изключително големите ѝ заслуги към Република България в областта на спорта.

Предложението за награждаването бе на бившия министър на младежта и спорта - Весела Лечева. Решението беше прието в деня, в който Раева празнува своята 60-а годишнина.

"Наистина бяха много развълнувана, защото напълно оценявам какво представлява този орден. Това е апотеоз в моя професионален път. Наистина е венецът на професионалния ми път. Това, което е много важно и искам да кажа е, че този орден нямаше да бъде на гърдите ми, ако не беше първо моето семейство, което през всичкия този път ме е обсипвало с любов и подкрепа, благодарение на което съм имала силата, вярата в себе си да работя и да отдам живота си на художествената гимнастика; ако не бяха моите колеги, с които се трудим от сутрин до вечер и които понасят всички човешки емоции по време на спортно-състезателния път. Огромна благодарност на тях - на семейството ми и на моите колеги. Посвещавам този орден на моето семейство и на моите колеги, на гимнастичките, разбира се, да не ги забравя, които печелят тези отличия, тези медали. Чувствам се като един много осъществен човек в своята професия", каза Раева след награждаването.

Съпругът й Наско Сираков и дъщерите им Славея и Виолета също присъстваха на церемонията.

България спечели Световната купа по естетическа гимнастика!

България спечели Световната купа по естетическа гимнастика!

Световните шампионки от The National team взеха Световната купа