Фотографът на БФХГ Анна Недкова е с положителен тест за COVID-19, даден по време на европейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

След заседание на Европейската гимнастика по тази тема, вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова съобщи, че е доказано, че Недкова не е била контактна с делегацията, както и с други лица. Тя е била извън делегацията, в самостоятелна стая е, спазвала е всички мерки за сигурност и решението е да остане в пълна изолация, а отборът да продължи участието си на шампионата.

Всички от българската делегация, включително и Недкова, преди пътуването направиха тестове, които бяха отрицателни и бяха дадени при пристигането си в Украйна. Там отново са направени на всички тестове, като тя е дала положителен. Направен и е втори, който днес също е бил положителен. Веднага докторът на отбора е назначил лечение.

В момента Анна Недкова се чувства добре. Домакините и делегацията ни са взели необходимите мерки за нея. Девойките Ева Брезалиева и Стиляна Николова, които участват на първенството, бяха болни от COVID-19 и техните последни изследвания и тестове показаха, че вече имат антитела. Анна Недкова ще остане под карантина в Украйна до 3 декември, когато ще й бъде направен нов тест, съобщават от БФХГ.

Драконовски противоепидемиологични мерки на Европейското по художествена гимнастика

Драконовски противоепидемиологични мерки на Европейското по художествена гимнастика

Дезинфекцира се стриктно навсякъде