Кметът на Варна Иван Портних откри официално 37-о европейско първенство по художествена гимнастика в морската столица.

В официалната церемония участваха също вицепрезидентът на Европейската гимнастика Мишел Бутар, Лилия Иванова, началник на политическия кабинет на министъра на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов, президентът на БФХГ Илиана Раева и президентът на Техническия комитет на Европейската гимнастика Мария Петрова.

Варна приема олимпийска квалификация

Варна приема олимпийска квалификация

Със сложен регламент

"За Варна е чест и гордост да бъде домакин на такъв голям спортен форум, защото нашият град се гордее с няколко поколения "златни момичета" на художествената гимнастика", каза Портних.

Министърът на младежта и спорта изпрати официален поздрав до всички състезателки, треньори и деятели на художествената гимнастика, в което изрази своята благодарност към Българската федерация по художествена гимнастика за цялостната работа, за организацията на това изключително престижно домакинство и най-важното - за това, че успяват да заразяват много малки момичета да спортуват и да тръгнат по пътя на шампионките - нещо, което е главната цел и на Министерството на младежта и спорта.

Стоичков към гимнастичките ни: Слушайте заветите на вашите треньорки

Стоичков към гимнастичките ни: Слушайте заветите на вашите треньорки

"Покажете на целия свят какво ги очаква на Олимпиадата", споделя Камата

Мишел Бутар каза, че е уверен в отличното домакинство, защото България вече е доказала, че може да организира големи състезания на световно ниво.

Под звуците на духовия оркестър на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" дефилираха флаговете на всички страни участнички на 37-о Европейско първенство, а талисманите на шампионата - Елвира Краснобаева от клуб Грация (Варна) и Радина Филипова от Чар ДКС (Варна) изпълниха красив танц, с който поздравиха публиката и участничките.

Красен Кралев поздрави гимнастичките ни за доброто представяне в Пезаро

Красен Кралев поздрави гимнастичките ни за доброто представяне в Пезаро

"Това дава надежди за още по-добро участие на европейското, което започва в родната ми Варна"

Над 300 гимнастички от 37 държави участват в шампионата, който ще продължи до неделя.