Никол Соколова спечели второто контролно на националния отбор по спортна гимнастика за девойки. Носителката на сребърни медали от Балканските игри в Истанбул през миналата година събра сбор от 45.000 точки и изпревари победителката от първото контролно Елена Николова (44.400 точки) и Виктория Венциславова (43.200 точки).

Диана Георгиева завърши на четвърто място с 42.900, а пета е Теодора Боева с 41.700 точки.

Проверките са част от подготовката на гимнастичките за Световното първенство за младежи и девойки, което ще се проведе 29 март до 2 април в Анталия (Турция).

Искат ни от 10 до 50 лева за художествена гимнастика

Искат ни от 10 до 50 лева за художествена гимнастика

Билетите за Световната купа вече са в продажба

Съставът от три момичета трябва да бъде определен до 25 февруари (събота). За тази цел в четвъртък или в петък състезателките ще имат още една контролна тренировка.

"Много по-добре се представиха гимнастичките днес. За отборното класиране са увеличи резултатите си с 1.3 точки в сравнение с първото контролно. В индивидуалното са покачили трудността си на прескок и успоредка, на греда и земя резултатите са константни.

100 процента успеваемост в съчетанията днес имаше Диана Георгиева", каза след края на проверката председателят на Техническия комитет жени към Българската федерация по гимнастика проф. Цветана Добрева, която заедно с доц. Нели Танкушева, член на УС на БФ Гимнастика и преподавател в НСА, оценяваха изпълненията на момичетата.