Вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова ще дебютира като главен съдия на Световната купа по художествена гимнастика този уикенд, което ще се проведе в София.

"За мен е изключителна чест и огромна отговорност да бъда главен съдия на състезание от такъв ранг, а именно на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в зала "Арена София" от 12 до 14 април. Това е много важна стъпка за мен, но съм благодарна, че до мен стои един силен, отговорен и работлив екип, с който ще направим всичко възможно състезанието да протече гладко, спокойно и успешно. Ще подходя, както обикновено с голяма отговорност към доверието, което ми гласува БФХГ. Учила съм се и продължавам да се уча от най-добрите съдии в България по художествена гимнастика, които винаги са ми давали безценни и правилни съвети и вярвам, че мога да тръгна по техните стъпки", сподели Владинова.

"Повече от месец се подготвям за това състезание. Всички детайли по организирането на надпреварата са направени. От понеделник работим по цял ден в зала "Арена София". Тук пристигат едни от най-авторитетните съдии на държавите, които ще вземат участие. За България съдии ще бъдат Филипа Филипова в индивидуалната надпревара и Християна Тодорова при ансамблите", допълни главният съдия на състезанието.

"Заявени са 43 държави - 15 ансамбъла и 57 индивидуални гимнастички. Пристигат едни от най-силните отбори в света - Израел, Италия, Украйна, Япония. Очаква ни много зрелищна борба за медалите в София този уикенд. Сигурна съм, че с помощта на нашата невероятна публика, момичетата ни ще успеят да направят едно силно състезание. Да пожелаем успех и отлично представяне на българския отбор! ", завърши Владинова.

Елитът на световната художествена гимнастика се събира в София

Елитът на световната художествена гимнастика се събира в София

Надпреварата от календара на Световната купа ще се проведе между 12 - 14 април