Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна Владинова изказаха своите мнения, след като стана ясен съставът на България при жените индивидуално за Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в Баку. Тасева и Калейн ще изиграят по четири съчетания, а Владинова две. 

Илиана Раева: Решението на Бранимира Маркова за схемата 4-4-2 е правилно, отговорно и мъдро

Илиана Раева: Решението на Бранимира Маркова за схемата 4-4-2 е правилно, отговорно и мъдро

"Състезанието ще е тежко, залогът е огромен и ние не можем да си позволим да рискуваме с 4-3-3"

"Много съм щастлива, че ми е гласувано доверието да играя четири уреда и да се боря за квота за предстоящите Олимпийски игри. Съчетанията ми са много сложни и с едни от най-високите стойности в света. За съжаление регламентът не позволява и трите да играем в многобоя. Смятам, че това разпределение на съчетанията е най-правилното, тъй като най-важното за това Световно първенство е спечелването на две квоти за България. Смятам, че и трите имаме имаме възможност да спечелим медали, както в отборното класиране, така и на финалите. Нашата задача с Катрин е малко по-тежка, но съм уверена, че ще се представим на необходимото ниво и ще се борим за медали в многобоя. Независимо от всичко, ние трите винаги ще бъдем заедно и ще се подкрепяме, защото заедно сме по-силни", каза Калейн пред официалната страница на Българска федерация по художествена гимнастика във "Фейсбук".

Снимка 438131

Източник: БГНЕС

Гимнастичките ще се борят за две квоти за Токио със сигурна схема на игра в Баку

Гимнастичките ще се борят за две квоти за Токио със сигурна схема на игра в Баку

Катрин Тасева и Боряна Калейн ще играят по четири съчетания, а капитанът Невяна Владинова ще покаже две от композициите си.

"Посветила съм години труд за този шанс, който ми се предоставя! Щастлива съм, че треньорите и ръководството са взели решение аз да се боря за олимпийска квота на световното първенство и по този начин ми дават шанс да участвам във всички финали! Аз съм убедена, че мога да се справя с тази отговорна задача! Световното не е по-различно състезание от всички до момента! Все още не съм в най-добрата си форма, но тренировките вървят много добре и съм сигурна, че до световното първенство не само аз, а целия отбор на България ще сме в страхотна форма!

Предстои ми сериозна работа и участие на Световната купа в Казан. Напълно осъзнавам огромната отговорност и задача, които имам и ще дам всичко от себе си, за да успея. Всеки човек има нужда от една Неви в живота си и на състезателния килим! Аз съм щастливка, защото я имам", сподели на свой ред Тасева. 

Снимка 438129

Източник: БГНЕС

Невяна Владинова, която ще играе на бухалки и лента сподели, че е време да даде път на младите. Капитанът на индивидуалното направление няма да може да се бори за олимпийска квота, но ще може да влезе на финалите на отделните уреди, както и да подпомогне за защитата на сребърния медал отборно, който нашите момичета спечелиха миналата година в София. 

Снимка 438114

Източник: БГНЕС

"Моето мнение, като капитан на отбора за взетото решение да се играят 4+4+2 съчетания на предстоящото световно първенство в Баку е, че това е най-удачният вариант. На база резултатите ни през годината на големите форуми мисля, че е редно 4-те съчетания да изиграят Боряна Калейн и Катрин Тасева. Според мен те абсолютно заслужиха и извоюваха правото си на това. Аз използвах всички шансове, дадени ми през годините и сега е ред да отстъпя на по- младите. Обичам момичетата и разбира се съм плътно до тях като капитан на отбора и ще дам всичко от себе си, за да помогна с каквото мога", сподели Владинова.

Илиана Раева: Очаквам на Световното първенство момичетата да покажат какво могат

Илиана Раева: Очаквам на Световното първенство момичетата да покажат какво могат

С ново съчетание на бухалки е Боряна Калейн