В уникално за художествената гимнастика състезание, след като отстрани с пряка елиминация състезателките на „Тракия Пловдив", отборът на „Левски-Триадица" стана първият победител в отборния клубен турнир за Купа „Левски-Триадица". В двубои днес на полуфинал се срещнаха „Левски-Триадица" срещу „Левски" и „Тракия Пловдив" срещу „Левски-Витоша". Другите два отбора - „Левски" и „Левски Витоша", си поделиха третото място.

Над 100 състезателки от десет отбора от цялата страна се включиха в турнира. В състезанието с изцяло нов за България формат, отделните клубове се състезаваха с гимнастички във всички възрасти в преки двубои на принципа на елиминациите. Напред продължаваше този отбор, който събереше по-голям брой победи в надпреварите при отделните възрастови групи.

За разлика от стандартните състезания, където участниците получават индивидуални оценки и се класират на базата на получения краен сбор точки, в новия турнир по-важна беше отборната тактика за завоюване на така нужното предимство и достигане до следваща фаза. За максимална обективност при оценяването беше прието правилото отборите-участници да нямат право да номинират свои представители сред съдиите. Между отделните двубои момичетата имаха възможност да покажат и танцувалните си умения. Освен подаръци за състезателките, бяха подготвени и много изненади за публиката.