Световното първенство по художествена гимнастика в София започва утре с квалификациите на обръч и топка в индивидуалната надпревара при жените. Първият състезателен ден ще стартира в 10:00 часа и ще продължи до 19:00 часа.

Българките Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн са в последния поток, който започва в 17:10 часа.

Всеки ден състезателките ще играят по един уред. В понеделник трите българки ще покажат съчетанията си с обръч. Първа на килима ще излезе Боряна Калейн, която е с 12-и стартов номер в потока, следва Невяна Владинова с 14-и номер и Катрин Тасева с 16-и. Във вторник Тасева, Владинова и Калейн ще играят с топка във втория поток от 12.10 часа. Същият ден вечерта са и финалите на двата уреда.

В сряда българките, но само Владинова и Тасева, ще представят композициите си с бухалки от 10:00 часа сутринта, а в четвъртък ще играят с ленти Боряна Калейн и Катрин Тасева от 14:00 часа. Вечерта са финалите на тези два уреда.

Гимнастичките трябва да изиграят десет съчетания за отборната надпревара, като за крайния сбор се зачитат осемте най-високи оценки. Калейн и Владинова ще играят по три уреда в квалификациите, а само Тасева ще изпълни четирите си композиции.

Вижте официалната програма на Световното първенство по художествена гимнастика

Вижте официалната програма на Световното първенство по художествена гимнастика

Турнирът ще се проведе между 10 и 16 септември