Една от грациите ни - Ренета Камберова коментира доста емоционално случилото се с Цвети Стоянова.

„Цвети много се промени. В един момент усетихме, че нещата не вървят добре - тя не идваше на тренировки. В петък отидохме при нея. От 21 часа вечерта до 00 часа говорихме с нея, плакахме с нея, даже ѝ тропнахме по масата. Умолявахме я да се върне при нас. Ние сме зависими от нея. Тя накрая каза, „Добре ще го направя заради вас“. Прибрахме се спокойни“, започна Камберова, която не успя да сдържи сълзите си.

„На следващия ден трябваше да дадем допинг, тя не дойде. Това можеше да означава, че я укриваме. Потърсихме я, тя ни каза, че не може повече. Казахме ѝ, че я обичаме и че сме зад нея. Това, което се каза, че сме я оставили, са пълни глупости. Тя ни е семейство и забранявам да се говори против нас и против треньорите ни, защото направихме всичко. Ние бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива. Наскоро си говорихме и ѝ казах, че искаме само да е щастлива. Тя ми каза, че един ден ще се усмихне истински. Ние сме едното семейство с нея“, каза още Камберова, която добави: „Тя каза, че се чувства изтощена“.

„Искам да кажа и за Людмила Казанова – не може да я нападат и нея. Извратено е да се сипят лъжи за семейството ѝ. Тя спаси отбора ни. Нейната работа е да знае работата на всяка една от нас. Ако утре аз се разболея, тя ще влезе да ме замени. Мисля, че на нея се дължи извинение“, завърши Камберова.