Боряна Калейн е надъхана за добро представяне на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел, въпреки проблемите с контузията на крака, заради която пропусна последните два международни старта.

"Имаше малко препятствия по пътя към голямата цел, именно Европейското първенство, но в момента съм добре. Подготвена съм, в много добра форма съм. Надявам се да се представя възможно най-добре. В двата квалификационни дни ще ни зависи реално отборното с ансамбъла, многобоя и финалите, така че ще трябва във всеки един ден да сме на 100%", сподели Боряна Калейн пред камерата на БНТ преди занимаването на тима на Летище София.

Другата ни представителка при жените Стилияна Николова също е уверена в своите възможности.

"Много се радвам, че ми се гласува това доверие. Огромна отговорност е и се готвех точно за това нещо", каза Стилияна Николова.

Елвира Краснобаева и Дара Стоянова ще мерят сили при девойките в Израел. Според правилата на този шампионат девойките ще се състезават чрез квалификации за финалите на отделните уреди. При жените ще има квалификации, многобой и финали на отделните уреди.

Ева Брезалиева отпада от състава на България за Европейското по художествена гимнастика

Ева Брезалиева отпада от състава на България за Европейското по художествена гимнастика

За Израел ще пътуват Боряна Калейн и Стилияна Николова.