Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева посети втория национален турнир "Райна Афионлиева", който се проведе през уикенда в Кюстендил.

Надпреварата носи името на създателката на кюстендилската школа - Райна Афионлиева, която лично присъства на състезанието. В турнира се включиха около 300 гимнастички от 12 клуба на възраст от 5 до 19-годишна възраст.

Президентът на БФХГ Илиана Раева присъства на състезанието и лично поздрави участничките, треньорите и организаторите. Тя посъветва децата да не спират да мечтаят, да си поставят високи цели и да се борят за постигането им, а техните родители - да бъдат търпеливи и да ги подкрепят.

Специални призове получиха най-отличилите се гимнастички в надпреварата. При жените "Мис турнир" грабна състезателката Ема Маринова от спортен клуб Виктория (Перник), а с приза "Най-технична гимнастичка" беше отличена Рая Сръндева от СКГ Велбъжд.

В официалното откриване участие взеха кметът на община Кюстендил Петър Паунов, Людмила Петрова, първата национална състезателка на СКГ Велбъжд с треньор Райна Афионлиева и Иван Андонов, председател на Общински съвет.