Президентът на БФХГ Илиана Раева изпадна в екстаз след представянето на българските гимнастички, които триумфираха в Гран при на Марбея и завоюваха всички отличия в многобоя. Ева Брезалиева спечели златото, а втора и трета се наредиха Боряна Калейн и Стилияна Николова.

"Триумф за българската художествена гимнастика на Гран При в Марбея, Испания! Златен, сребърен и бронзов медал в многобоя! Ева Брезалиева стана шампион с много смела, артистична и умна игра! Боряна Калейн е втора. Допусна грешки, но успя да покаже огромния потенциал на композициите си. Стиляна Николова е трета. Тя също допусна грешки, но композициите и са много трудни и изискват много работа. Знам, че ще се справи", написа Илиана Раева във Фейсбук.

"Поздравления за Бранимира Маркова, Марияна Памукова и Валентина Иванова! Поздравления за съдията ни Даниела Велчева! Работим много усилено и вярвам, че ще ставаме все по-добри. Успех утре на финалите!", добави президентът на БФХГ, публикувайки и видео от награждаването в Марбея.

Весела Димитрова остана доволна от първото изиграване на новия ансамбъл пред публика

Весела Димитрова остана доволна от първото изиграване на новия ансамбъл пред публика

Видях в тях една мобилизация и желание да се представят наистина на ниво, споделя тя