Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на гимнастичките в многобоя на Световната купа в Милано (Италия).

Стилияна Николова спечели бронзов медал, а Боряна Калейн и ансамбълът за жени завършиха на четвърто място.

"Стилияна Николова играе ли, направи ли всичко . . . е недостижима. Тя е с най-голяма трудност! Паднаха й 3 точки на бухалки. Трудност, артистичност . . . всичко! Тя е УАУ! Още малко работа до Валенсия. Дария Варфоломеев справедливо е шампион. След Клуж казах, че много е напреднала. София Рафаели също е по-добре на това състезание. Силен състезател. Боряна Калейн не успя да представи съчетанията си на тази купа. И утре е ден . . . тя има силна и атрактивна програма. Приятна изненада е Дария Атаманов. Много голям потенциал! Конкуренцията за златния медал във Валенсия ще бъде много силна и интересна", написа Раева в социалните мрежи.

"Съдиите все още не могат да се справят с оценката за артистичност. Ако успеят, ще направят състезанията много атрактивни. Трудността е почти изравнена. Но оценката за артистичност може да направи чудеса в художествената гимнастика. Дано съдиите по-бързо се справят с нея!", добави президентът на БФХГ.

Финалите на отделните уреди в Милано са днес от 15.10 до 20.00 часа.