Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастики на Световната купа в Баку (Азербайджан).

Грациите завоюваха общо 8 медала - Стилияна Николова спечели златните медали на обръч, на бухалки, на лента и в многобоя вчера, а Ева Брезалиева има сребро на топка и на лента, както и бронз на обръч и в многобоя.

Ансамбълът остана без медал след допуснати грешки - четвърто място на финала на две топки и три ленти, пето на пет обръча и шесто в многобоя.

"Пореден "Златен уикенд" за българската художествена гимнастика. Осем медала, от които 4 златни за Стилияна Николова и два сребърни и два бронзови за Ева Брезалиева. Стилияна затвърди силата си, а Ева направи много сериозен пробив при световния елит", написа Раева в профила си във Фейсбук.

"Ансамбълът допусна много грешки и резонно остана без медал. Предстои сериозна работа за всички до Европейското първенство. Най-добрата новина за художествената гимнастика е, че втора Световна купа съдийството е на много, много добро ниво. Промяната е драстична. Конкуренцията е жива и диша спокойно. Никога досега в този спорт не е имало толкова разнородна стълбичка на медалистите, която да е толкова справедлива. Е, грешка винаги може да има, но тенденциозност няма", добави тя.

"Заслугата за този нов път на гимнастиката се дължи на смелостта и компетентността на президента на техническия комитет по художествено гимнастика на ФИГ г-жа Ноха Абу Шабана. Волята й за промяна в правилната посока дава плодове. Дано тази линия продължи! Не случайно преди Конгреса аз публично я подкрепих, защото знам, че точно такива хора като нея правят еволюцията в живота и в света. Респект за г-жа Абу Шабана и за целия комитет от още шест жени. Пътят, по който те са поели, може да даде шанс на нашия спорт да стане още по-харесван и атрактивен! А на нас ни предстои доста сериозна работа и с индивидуалното, и с ансамбъла! Браво на целия екип за поредния успех!", написа Раева.

Илиана Раева потвърди за огромен саботаж в Левски: Не мога да си представя такава низост и подлост

Илиана Раева потвърди за огромен саботаж в Левски: Не мога да си представя такава низост и подлост

Бившият директор на детско-юношеската школа на Левски Йончо Арсов е извършил нечуван саботаж в работата на клуба.