Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше изключително доволна от представянето на ансамбъла ни на Световното първенство в Баку. Днес възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечелиха бронзовия медал в многобоя, като преди тях в класирането завършиха отборите на Русия и Япония.

Безгрешна България с бронз в многобоя, съдийска титла за Русия

Безгрешна България с бронз в многобоя, съдийска титла за Русия

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска с две от две без грешка

"Гордея се, че имаме такъв отбор, такива момичета, такъв треньор. Толкова силни, така умеят да доказват силата си - без никакъв страх, с фантастична и силна игра. Това е, поздравявам медалистите. Искам да кажа, че безкрайно много се гордея с тези момичета и за мен това е златен медал. Разбира се, че заслужавахме златния медал, но за съжаление спортът ни е такъв, че съдиите решават. Японците сигурно също ще кажат, че са заслужавали златния медал, защото показаха една страхотно израстване. Всички българи трябва да се гордеят с тези момичета и с този треньор. Сигурна съм, че ни предстоят още много успехи с тях.

От началото до края на състезанието България изнесе един урок - как трябва да се състезават, как трябва да се играе художествена гимнастика, какви са правилата в художествената гимнастика. Оттук нататък съдиите имат думата - каквото се искаше от нашите уникални момичета, те го направиха", каза Раева пред пратениците на bTV и БНР в Баку след края на състезанието.